Nyheter

2022-09-17

PLFs årsmöte

Person- och Lokalhistoriskt Forskarcentrum (PLF) har haft årsmöte i föreningslokalen på Stengatan 16A i Oskarshamn. Normalt sätt har föreningen årsmöte i februari men det fick skjutas upp på grund av pandemin. Nästa ordinarie årsmöte planeras till februari 2023.

Mötet leddes av föreningens ordförande Tomas Karlsson och sekreterare var Leif Rydström. Släktforskarföreningen arbetar intensivt med att utveckla fyra USB (tidigare CD-skivor) från Kalmar län och dess område där du kan söka efter födda, vigda och döda. Planer finns också att utöka informationen i nya version med in- och utflyttade från områdena. Detta är möjligt tack vare ett omfattande ideellt arbete från föreningens medlemmar. På PLFs hemsida finns mer information om hur du kan köpa USB. Där kan du också bli medlem i föreningen.

Föreningen ger också ut en tidning med information om föreningens verksamhet men även intressanta artiklar om släktforskning. Kommande aktiviteter i föreningen är släktforskarkurser som börjar den 28 september under 8 veckor. Eftermiddagskursen är fulltecknad och på kvällskursen finns ett fåtal platser kvar. På dagtid (tisdags- och onsdagsgrupper) där föreningarnas medlemmar jobbar med att registrera ytterligare uppgifter till USB2 (mellersta Kalmar län).

Styrelsen fram till nästa årsmöte 2023 består av:

Ordförande: Tomas Karlsson
Kassör: Anders Rotviker
Sekreterare: Leif Rydström
Ledamöter: Monica Waltersson, Thomas Laghamn, Sven-Åke Fogelqvist, Ulf Waltersson och Mathias Karlsson
Suppleant Ingvar Andersson

Efter årsmötet berättade Anders Velander om Misterhults hembygdsförenings arbete med orts- och släktdata. På deras förenings hemsida finns digitaliserade längder från äldre tider som landskapshandlingar, mantalslängder mm.